Πρόταση για Εξερεύνηση στο Κάτω Κουφονήσι

Πρόταση Εξερεύνησης

Show Photo Gallery


Αν θέλετε να απολαύσετε το Κάτω Κουφονήσι σε όλο του το μεγαλείο, να το εξερευνήσετε, να το νοιώσετε και να το «γευτείτε» δεν έχετε παρά να διοργανώσετε μια ημερήσια εκδρομή σ’ αυτό!
Για να πραγματοποιηθεί μία τέτοια εκδρομή χρειάζεστε δύο συμμάχους! Τον καιρό και τα παπούτσια. Δεν θα πρέπει να επιλέξετε μία μέρα με καύσωνα και θα πρέπει να έχετε μαζί σας ένα ζευγάρι κλειστά παπούτσια.
Σας προ(σ)καλούμε, λοιπόν, για μια εκδρομή στην οποία θα έρθετε σε άμεση επαφή με τη φύση σε έναν τόπο όπου στο μεγαλύτερο μέρος του δεν έχει επέμβει ανθρώπου χέρι.

Δεδομένου, λοιπόν, ότι το πρώτο δρομολόγιο της λάντζας είναι νωρίς το πρωί και το τελευταίο αργά το βράδυ, δεν έχετε παρά να βγάλετε ένα ημερήσιο εισιτήριο.
Ξεκινάτε με το πρώτο δρομολόγιο της λάντζας από το λιμάνι του Πάνω Κουφονησίου και απολαμβάνεται την πρωινή βαρκάδα μέχρι το Νερό, τη 2η στάση της λάντζας.

Εκεί αποβιβάζεστε και αφού (έχοντας πάντα μαζί σας τις απαραίτητες προμήθειες) χορτάσετε τη θάλασσα και την παραλία και πέσει και λίγο ο ήλιος ακολουθείτε το μονοπάτι που οδηγεί πάνω από την παραλία.
Συνεχίζετε δεξιά (βόρεια) έχοντας πάντα τη θάλασσα στα δεξιά σας. Μετά από 2,5 περίπου χιλιόμετρα στο μονοπάτι θα φτάσετε στην πρώτη στάση της λάντζας, στον παλιό οικισμό, στην Παναγία.

Στην αρχή της διαδρομής θα περάσετε από το ύψωμα ‘Αλωνίστρια’ (θα το συναντήσετε στα πρώτα 650 μέτρα), όπου βρίσκεται ένα πέτρινο μισογκρεμισμένο χτίσμα και απ’ όπου έχετε μία υπέροχη θέα.

Κάνοντας όλη αυτή τη διαδρομή με τα πόδια θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε και από τις υπόλοιπες παραλίες του νησιού, τις παραλίες ‘Δέτης’ και ‘Λάκοι’ και φυσικά όπου σας εμπνέει να κάνετε στάση για βουτιές.

Στο τέλος της εκδρομής θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε την ταβέρνα Βενετσάνος για να δροσιστείτε και να φάτε ή απλώς για να ξεκουραστείτε.
Μπορείτε να επιστρέψετε στο Πάνω Κουφονήσι με το δρομολόγιο των 21:30 ή των 23:00.