Στάση: Παραλία ‘Πορί’

Στάση 'Πορί'

Show Photo Gallery


Η παραλία Πορί αποτελεί την τρίτη στάση της λάντζας.
Η παραλία είναι ιδιαιτέρως ειδυλλιακή και το σχήμα πετάλου που έχει σε κάνει να αισθάνεσαι την θαλπωρή μιας ζεστής αγκαλιάς.
Αμμώδης παραλία, η οποία συνίσταται όταν στο νησί πνέουν νότιοι και δυτικοί άνεμοι.
Εδώ, θα βρείτε δύο καφέ-εστιατόρια έτοιμα να σας εξυπηρετήσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή!

Από την μικρή προβλήτα που σας αφήνει η λάντζα, 250 μέτρα δεξιά, θα μπορέσετε να κολυμπήσετε στην εντυπωσιακή Τρυπητή ή κατά κόσμο ‘Γάλα’. Πρόκειται για μια μεγάλη τρύπα στο έδαφος, με παραλία. Η παραλία μετονομάστηκε ‘Γάλα’ λόγο της σκόνης που κατακάθεται στο νερό από τα γύρω βράχια και δίνει αυτό το διαφορετικό χρώμα.

Λίγα μέτρα από την παραλία Πορί, βρίσκεται ο κόλπος του Ξυλομπάτη, ο οποίος διαθέτει δύο μικρές σπηλιές τις οποίες μπορείτε να επισκεφτείτε κολυμπώντας. Μία διαμπερής σπηλιά και μία τυφλή με μικρή αμμουδιά στο εσωτερικό της.

Εφ όσον βρεθήκατε στην παραλία πορί και έχετε διάθεση για μια μικρή βολτούλα μπορείτε να επισκεφθείτε την σπηλιά ‘Το Μάτι του Διαβόλου’ μόλις 350 μέτρα παραλιακά, νότια. Πρόκειται για μία σπηλιά με μία τρύπα στο εσωτερικό της, που επικοινωνεί με τη θάλασσα. Καλό θα είναι να την απολαύσετε με τα μάτια αλλά να μην κολυμπήσετε στο εσωτερικό της τρύπας. Με λίγο θαλάσσιο ρεύμα το νερό ανεβαίνει ως την επιφάνεια της τρύπας για να επιστρέψει αμέσως πίσω. Το θέαμα είναι εντυπωσιακό και ο ήχος του νερού καθηλωτικός.

1η Στάση: Παραλία Χαροκόπου
2η Στάση: Παραλία Πλατιά Πούντα