Στάση : ‘Νερό’

Στάση 'Νερό'

Show Photo Gallery


Σε αυτή την παραλία συχνάζουν και οι περισσότεροι λουόμενοι του νησιού. Πρόκειται για παραλία με μεγάλο μήκος, άμμο και ψιλό βοτσαλάκι. Η παραλία πήρε το όνομά της από ένα πηγάδι που βρίσκεται εκεί και χρησιμεύει για να ποτίζονται τα κατσικάκια. Μη νομίζετε όμως ότι θα βρείτε νερό. Θα πρέπει οπωσδήποτε να προνοήσετε να έχετε μαζί σας.

Πολλοί είναι οι θαμώνες της παραλίας που διακρίνουν και μαζεύουν τον άργιλο που βρίσκετε εκεί γύρω. Αλείφουν το πρόσωπό τους φτιάχνοντας μάσκες ομορφιάς για την αναζωογόνηση των κυττάρων. Δεν θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε ότι κάποιοι άλλοι φτιάχνουν μάσκες σώματος καθώς καταλήγουν να έχουν καλύψει όλο τους το κορμί με άργιλο.

Στα δεξιά του μονοπατιού, το οποίο ξεκινάει πάνω από την παραλία, θα φτάσετε στην Αλωνίστρια, ένα παλιό κτίσμα με πολλές αποθήκες γύρω του και με απίστευτη θέα.

Στα αριστερά του μονοπατιού, πάνω από την παραλία Νερό, σε 500 μέτρα θα φτάσετε στην παραλία Πεζούλια. Παραλία με πολύ ψιλό βότσαλο, στα νότια του κάτω νησιού. Είναι προστατευμένη όταν στο νησί πνέουν βόρειοι άνεμοι.

1η Στάση : Παναγιά