Κάτω Κουφονήσι

Κάτω Κουφονήσι

Show Photo Gallery


Το Κάτω Κουφονήσι έχει έκταση 4,3 km².

Αν και παλιότερα υπήρχε οικισμός τώρα δεν έχει μόνιμους κατοίκους παρά μονάχα το καλοκαίρι.

Τα κτίσματα που θα συναντήσετε είναι κυρίως αποθήκες ψαράδων και ελάχιστες κατοικίες.
Η δροσιά της ξεκούρασης στο νησί είναι η ταβέρνα ‘Βενετσάνος’. Ανοιχτή τους καλοκαιρινούς μήνες, πάντα έτοιμη να ικανοποιήσει την πείνα μας ή την δίψα μας ή απλά να δώσει μία δροσερή νότα σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.
Χαρακτηριστικό αξιοθέατο του νησιού αποτελεί το εκκλησάκι της Παναγίας που βρίσκεται στο μόλο και είναι χτισμένο δίπλα σε ερείπια βυζαντινής εκκλησίας. Χτίστηκε επί τουρκοκρατίας το 1561.

Πολλά είναι τα ζευγάρια που επιλέγουν να ενώσουν τις ζωές τους με το μυστήριο του γάμου στο εκκλησάκι της Παναγίας στο Κάτω Κουφονήσι. Εδώ η συμμετοχή της λάντζας είναι για ακόμη μία φορά σωτήρια, μεταφέροντας, στολισμένη, τους νεόνυμφους και τους καλεσμένους.
Μπορείτε να κάνετε το γύρο του νησιού με τη λάντζα ή να ζητήσετε από τον καπετάνιο να σας πάει σε παραλίες που δεν είναι προσιτές με τα πόδια.
Αν βρίσκεστε στο νησί τον Αύγουστο μη χάσετε το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου. Ο περισσότερος κόσμος συγκεντρώνεται στο εκκλησάκι της Παναγίας για να προσκυνήσει. Μετά την θεία λειτουργία προσφέρονται εδέσματα φτιαγμένα από τους κατοίκους προς τιμή της Παναγίας.

Τα καΐκια από τη θάλασσα κάνουν κι αυτά τη δική τους γιορτή με κόρνες, σφυρίγματα και διαρκή πηγαινέλα, ενώ βοηθούν στην μεταφορά των πιστών.

Δείτε το :
Πάνω Κουφονήσι